Selecteer een pagina

Online nieuwjaarsborrel

De meest aparte kerst- en nieuwjaarsborrels komen er aan: Online nieuwjaarsborrels. Vanwege de vervelende periode waar we allemaal mee te maken hebben, zullen we dit jaar helaas niet bij elkaar kunnen komen. Hopelijk zal deze situatie zich alleen dit jaar voordoen en kunnen we elkaar volgend jaar weer zien. Bij de Escaperoomtime vinden wij het uiteraard belangrijk dat mensen wel gewoon kunnen blijven proosten op het nieuwe jaar! Niet in het echt, maar online. Ben jij benieuwd wat een online nieuwjaarsborrel inhoudt, wat er voor nodig is en hoe je ondanks deze vervelende COVID periode tóch kunt proosten op het nieuwe jaar? Lees dan zeker even dit artikel!

Ideeën voor een online kerstborrel

De meest gezellige tijd van het jaar komt er weer aan. Veel mensen hebben hun kerstverlichting opgehangen en de kerstboom staat. Ook voor bedrijven is het nu kijken naar de opties om óók wat gezelligs te doen met het team. Echter bevinden we ons in een rotperiode en kunnen we deze kerst niet gezellig samenkomen. Grote bijeenkomsten zullen dus voornamelijk online gaan plaatsvinden. Logischerwijs is voor veel mensen nog een grote vraag wat er online allemaal mogelijk is om te organiseren. Wij hebben daarom een aantal ideeën voor een ‘online kerstborrel’ op een rijtje gezet.

 • Een online spelshow: Gezellig samen spelletjes doen. Klinkt goed toch? Door middel van een online spelshow kun je op veilige afstand spellen spelen met een grotere groep mensen. Denk bijvoorbeeld aan een quiz waarin het team wordt uitgedaagd. Onderwerpen die te maken hebben met het bedrijf kunnen erg leuk zijn. Daarnaast is het juist ook fijn om vragen toe te voegen die niet met werk te maken hebben. Samen lachen met het team, de strijd aangaan en ontspannen is waar het om gaat tijdens de online spelshow.
 • Online kerst karaoke: Samen zingen met het gehele team. Het is super gemakkelijk te doen en heel leuk! Maak bijvoorbeeld gebruik van Sync Video en zet een aantal karaoke hits in de wachtrij. Zodra jullie compleet zijn kan de online karaoke beginnen.
 • Maak/ koop kerstkado’s voor vrienden en/ of collega’s: Voor veel mensen horen kado’s bij de kerst. Trek bijvoorbeeld lootjes en bepaal daardoor voor wie van jouw collega’s jij een kadotje moet kopen. Tijdens de online bijeenkomst opent iedereen zijn of haar kadotje bij de virtuele kerstboom. Leuk voor het team, want iedereen heeft zijn best gedaan voor elkaar.
 • Online kerstdiner: Een online kerstdiner kan een leuke vervanger zijn voor een normaal kerstdiner. Uiteraard alleen online in deze periode omdat het niet anders kan.. Toch kan het heel gezellig worden. Het bereiden van het eten is namelijk net zo leuk als het eten zelf. Kook bijvoorbeeld samen in de meeting en ervaar hoe leuk het kan zijn om samen te koken en te dineren. Het geeft zelfs nog een beetje een team gevoel. Iedereen haalt dezelfde producten in huis en maakt hetzelfde gerecht als de anderen. Dit idee kun je low budget uitvoeren, het gaat namelijk meer om het samen koken, eten en de gezelligheid. Met het online kerstdiner, breng je het echte kerstgevoel toch nog even bij het gehele team in de woonkamer.
 • Origami kerstknutsels maken: Een leuke optie voor tijdens een online kerstborrel is om kerstknutsels te maken. Wanneer mensen actief bezig zijn, zullen ze een stuk minder snel verveeld raken. Voor de meeste volwassenen is knutselen geen dagelijkse bezigheid meer. Het kan daarom juist heel leuk zijn om hier even mee bezig te zijn. Je creativiteit komt naar boven en je kunt mooie resultaten behalen met het team. Vaak is het moeilijker als de meeste mensen denken, het is dus ook echt een uitdaging!
 • Online kerst concert: Online concerten beginnen steeds populairder te worden. Ook tijdens een online kerstborrel kan een concert heel leuk zijn. Vanwege de vervelende pandemie waarmee we te maken hebben, zijn er meerdere artiesten beschikbaar. Vaak is een online concert een grotere uitgave, maar je krijgt er wel echt iets voor terug. Het is een mooi cadeau voor het team en een leuke herinnering voor later. Het komt niet vaak voor dat bedrijven zoiets moois organiseren en kan dus een speciaal gevoel van waardering creeëren bij het team. Geeft jouw favoriete artiest straks een online show voor jouw bedrijf of vriendengroep?

Tips voor een online nieuwjaarsborrel! Waar kun je rekening mee houden?

Voor iedereen is het nieuw en daarom misschien ook wel spannend om te organiseren. Wij schrijven daarom graag dit gemakkelijk toepasbare artikel, waardoor een online nieuwjaarsborrel bij jou straks vlekkeloos verloopt. Tips bij een online nieuwjaarsborrel zijn onder andere:

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Bedenk goed of jij nog wat wilt overbrengen in jouw digitale borrel. Hoe is bijvoorbeeld het jaar verlopen? Of zijn er medewerkers die jij nog eens extra in het zonnetje wilt zetten?  Daarnaast is het leuk om alvast een planning te maken van wat precies de bedoeling is tijdens de borrel. Zorg dus dat je goed voorbereid de online meeting ingaat.

 1. Maak gebruik van leuke effecten tijdens de meeting.

Met behulp van een green screen kun je tijdens de meeting, jouw logo in beeld laten komen. Maar bijvoorbeeld ook een leuke foto van champagne en/ of vuurwerk. Op deze manier zorg je dat de omgeving er gezellig en warm uitziet.

 1. Geef ruim van te voren aan dat er een online nieuwjaarsborrel aankomt.

Om ervoor te zorgen dat jij een groot aantal mensen in jouw meeting krijgt, is het verstandig om ruim van te voren aan te geven dat jij dit wilt gaan plannen. Vermeld meerdere goede redenen om aanwezig te zijn! Denk bijvoorbeeld aan leuke mededelingen die gedaan gaan worden tijdens de online borrel.

 1. Maak het leuk tijdens de borrel!

Houdt bijvoorbeeld een interactieve quiz! Bedenk bijvoorbeeld leuke vragen die gerelateerd zijn aan het bedrijf of aan de branche. Uiteraard zijn vragen die juist helemaal niet werk gerelateerd zijn ook leuk. Ondertussen kun je in de meeting de score bijhouden en kan de winnaar vette prijzen winnen. Altijd leuk zo’n quiz met mooie prijzen!

 1. Probeer de online borrel zo gewoon mogelijk te laten overkomen.

Hef bijvoorbeeld samen het glas. Dit om de online bijeenkomst zo echt mogelijk te laten overkomen. Alsof het een nieuwjaarsborrel van de jaren hiervoor is. Uiteraard gaat het om een uitzonderlijke situatie waarin we ons bevinden en zouden we dit het liefst voor heel even willen vergeten (tijdens de borrel).

 1. Geef mensen de optie tot interactie.

Maak bijvoorbeeld gebruik van een poll, Q&A of live chat. Ook kunnen er tijdens de online borrel momenten ingepland worden, waarin de mensen hun ‘mute’ knop kunnen uitzetten. Zo kunnen er toch op een ontspannen manier gesprekken gehouden worden. Het is wel belangrijk dat niet iedereen door elkaar praat. Anders wordt de online meeting een chaos!

 1. Verzorg professioneel apparatuur.

Om de beste meetings te houden alsof iedereen toch een beetje samen is, is professioneel apparatuur een heel belangrijk punt.

 1. Steek samen een online nieuwjaarspijl af!

Vanwege corona mogen we dit jaar helaas ook geen vuurwerk afsteken. Gelukkig kunnen we wel een virtuele vuurpijl afschieten om het oude jaar leuk af te sluiten. Met behulp van een green screen kan dit heel goed gedaan worden.

 1. Laat eventueel een professionele crew de online nieuwjaarsborrel leiden.

Denk bijvoorbeeld aan een presentator van de online borrel. De presentator begeleidt de spellen (bijvoorbeeld een quiz). Ook is het leuk als er iemand als kerstman in de online borrel tevoorschijn komt.

Wil jij jouw online nieuwjaarsborrel goed geregeld hebben? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij realiseren de leukste online spelshow!

Onze online spelshow is een unieke activiteit die speciaal is ontwikkeld voor bedrijfsuitjes en vriendenuitjes. Vanuit onze studio (inclusief green screen) daagt onze presentator jullie uit voor een show vol challenges! Geen saaie kennisvragen, maar actieve opdrachten waarbij kennis, creativiteit, snelheid, samenwerking en communicatie nodig is! De groepen worden verdeelt in teams en zullen het tegen elkaar opnemen. Spannend!

Met behulp van ons green screen kunnen wij verschillende leuke technische snufjes op het beeld toveren! Bij ons in de show zal het geen moment saai zijn.

Waarom een online spelshow?

Waarom een online spelshow bij ons? Wij hebben het voor jouw gemak even opgesomd:

 • Een online presentator, iedereen uit het bedrijf kan dus lekker meedoen! De presentator weet precies hoe hij zijn publiek moet vermaken.
 • De gezelligheid van een echte bijeenkomst, alleen dan corona-proof!
 • Vanuit huis of kantoor te spelen.
 • Leuk voor groepen van 6 tot wel 100+ personen!
 • Geen saaie ‘standaard’ vragen, maar actieve opdrachten.
 • Vele toffe technische snufjes, waardoor de spelshow leuk en uitdagend blijft!

Ben jij benieuwd of een online spelshow wat voor jouw bedrijf of vriendengroep is? Neem dan gerust even contact op. Overtuigd hoe leuk een online bijeenkomst voor jouw groep is? Boek dan simpel jouw online spelshow in. Wij sturen jou alle informatie en leggen uit wat voor voorbereidingen je eventueel al kunt treffen.

Wij kunnen niet wachten. Hopelijk zien we elkaar snel!