Selecteer een pagina

Online bedrijfsuitje: 12 ideeën

De afgelopen periode hebben we helaas te maken gehad met het corona virus. Veel bedrijven hebben hier last van. Als gevolg van deze crisis zitten werknemers thuis en dat heeft gevolgen voor de destijds leuke bedrijfsuitjes. Toch zijn er een aantal manieren hoe je deze bedrijfsuitjes online kunt doen. Dit is een effectieve manier voor het behoud van team bonding. In dit artikel lees je leuke en originele tips!

1. Share your moments!

Als bedrijf zijnde probeer je elk jaar je doelstelling te bereiken, dit gaat met pieken en dalen. Als dit dan lukt is dat iets waar je trots op mag zijn. Door het jaar heen zijn er verschillende hoogtepunten waar graag over gesproken wordt. Bereid een kleine PowerPoint voor, plan gestructureerd een online meeting in en beginnen maar! Een veilige en leuke manier om samen het afgelopen jaar door te nemen. Om het luchtig en ontspannen te houden kun je kleine pauzes toepassen. Iedereen wordt blij van een complimentje, dit kan je hier mooi in verwerken. Het is leuk om je collega’s een leuk complimentje te geven en natuurlijk ook om er eentje te ontvangen.

2. Een online etentje

Iedereen houdt ervan, het is gezellig en het hoeft helemaal niet duur te zijn! Veel bedrijven maken er tegenwoordig gebruik van; een online etentje. Het is belangrijk dat je goed afspreekt wat de tijden zijn en hoe je het gaat doen met eten. Als bedrijf kan je een Do It Yourself gerechtje opsturen met een heerlijke fles wijn. Ook heb je de optie om iedereen een food box op te sturen. Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven die deze boxen aanbieden voor een relatief lage prijs. Het voelt bijna alsof je echt in een restaurant zit. Omdat je samen in een call zit trekt iedereen naar elkaar toe. Je hoort elkaars verhalen en gaat dieper in op iemand zijn privé leven.

3. Spelletjes avond

Een ouderwetse spelletjes avond doet wonderen. Je leert je collega’s op een andere manier kennen. Eventjes helemaal niet bedrijfsgericht. Het gaat hierin echt om team bonding. Het is gezellig en het voelt echt even of je er tussen uit gaat. Denk aan leuke vragen, bingo, online pokeren, online escape room en de online spel quiz van escaperoomtime. Een voordeel aan een online meeting is de mute knop. Hierdoor is iedereen verstaanbaar en ontstaat er geen miscommunicatie. Spelletjes avonden zijn meestal de gezelligste avondjes. Zeker het proberen waard!

4. Talentenjacht

Een online talentenjacht, wie wilt dat nou niet? Je ziet je collega’s op de leukste en gekste manier. Het is origineel en voorbereiding is hierin het halve werk. Tegenwoordig heb je in team meetings genoeg mogelijkheden om het zo gek mogelijk te maken. In deze mindere tijd wordt lachen steeds meer gewaardeerd. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Zit er een thema aan? Hebben we een presentator? Krijgt de winnaar een prijs? Je kan het zo gek niet bedenken. Je ontdekt een andere creatieve kant van elkaar. Deze creativiteit kan je later ook weer mee nemen in het bedrijfsleven.

5. Movie night

Als we niet naar de bioscoop kunnen, waarom brengen we de bioscoop dan niet naar ons? Binnen het bedrijf kan er onderling bepaald worden welke film er gekeken gaat worden. Als de film kosten betreft kan dit onderling geregeld worden. Trek lekker je pyjama aan, neem een kopje thee erbij en klaar ben je! In een meeting bespreek je hoe de avond eruit gaat komen te zien. Je kunt het voor iedereen zo makkelijk en flexibel mogelijk maken. Iedereen kijkt op zijn eigen scherm naar de film. Als de film is afgelopen kun je er zelfs nog een paar vragen over stellen en/of de film nabespreken. Je kunt als film keuze ook voor een documentaire gaan. Vaak wordt dit als heel interessant en leerzaam ervaren. Ook zijn documentaires vaak een leuk gespreksonderwerp. Je steekt er dus ook iets van op. Het is een ontspannen manier om met je collega’s een leuke coronavrije avond door te brengen.

6. Een gezellige kook avond

Bereiden van het eten is net zo leuk als het eten zelf. Deel deze passie met je collega’s en laat zien hoe leuk het kan zijn om samen te koken. Zet je laptop op je aanrechtblad, start de meeting, kook allemaal hetzelfde gerecht en help elkaar. Zo ontstaat er zelfs nog team work. Je vult elkaar aan op een leuke en speelse manier. Je haalt allemaal dezelfde producten in huis en dan kan het koken beginnen! Naast het feit dat koken super leuk is, is het ook super gezellig. Hierdoor ontstaat een informele sfeer en leer je iedereen op een andere manier kennen. Ook is het erg low budget. Het gaat hierin meer om het idee en niet om de prijs.

7. Bewegen is gezond

In deze pandemie is gezondheid enorm belangrijk. Sporten is een van de factoren die hiermee in aanraking komt. Sporten is extreem belangrijk, dus waarom geen sport workshop? Het is belangrijk dat er op een serieuze en goede manier naar sporten wordt gekeken, hierbij is het dus een verstandige keuze om hulp te vragen aan een professionele trainer. het is heel flexibel qua locatie en sport apparatuur is niet van belang. Een sportief en leuk team uitje dus! Je kan hiermee je collega’s inspireren om vaker te gaan sporten. Het is goed om soms even je hoofd leeg te maken. Een rondje lopen in de buiten lucht kan hierbij enorm effectief zijn. dit heeft weer een positief effect op de resultaten die je wilt behalen in jouw werk.

8. Karaoke

Wie is er nou niet gek op zingen? waarom dan niet samen? Met deze karaoke avond kun je lekker lachen, zingen en toch een beetje samen zijn. het idee hierachter is dat je online met zijn alle karaoke gaat zingen. Om nog een beetje de controle te houden kun je het ook om de beurt doen. Hier ontstaan de leukste avondjes samen. Je kunt karaoke gemakkelijk opzetten via YouTube, je scherm delen en starten maar. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en dat maakt het nog leuker. Voor veel mensen is het out of the comfort-zone en dat maakt het zelfs een beetje spannend. Wie weet zit een zangtalent in jouw team?!

9. Origami knutselwerk

Als mensen actief bezig zijn worden ze veel minder snel verveeld. Origami is hierin dus de perfecte oplossing! Naar mate je ouder wordt is knutselen geen prioriteit meer. Hierdoor is het extra leuk om hier tijd en energie in te steken samen met je collega’s. Je gaat creatief denken en samen kun je mooie eindresultaten neerzetten. Het is moeilijker dan de meeste mensen denken dus het kan ook nog als een challenge gezien worden. Origami knutselwerk is een leuke ervaring die je graag met je team wilt delen. Het vouwen van blaadjes tot een mooi klein kunstwerkje eist geduld en heel precies werk. Je leert hierin wellicht wel nieuwe kwaliteiten van jezelf kennen en hoe je hier mee om moet gaan.

10. Spiritual

Gezondheid gaat niet alleen over fysiek, maar ook mentaal. Het is belangrijk dat je collega’s ook lekker in hun vel zitten. Om hier aandacht aan te besteden is dus helemaal niet zo’n slecht idee. Dit kan je heel goed combineren met een bedrijfsuitje en een online meeting. Denk hierin bijvoorbeeld aan yoga. Het bedrijf kan een gespecialiseerde yoga leraar/lerares inhuren om een online lesje te geven aan de groep. Met deze les kan je tot rust komen en leer je meer over jezelf. Het is een hele waardevolle les en hoe mooi zou het zijn om dat met al jouw collega’s te beleven? Hierin kun je daarna ook online cursussen volgen. Hierin gaan ze dieper in op de stof en zul je meer leren over je innerlijke zelf.

11. Kleine verassing

Iedereen wordt blij van een klein persoonlijk cadeautje. Door het klein aantal mogelijkheden aan online bedrijfsuitjes kun je het ook ‘persoonlijker’ aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan een meeting met kleine verassingen voor het hele team. Hierdoor voelen jouw collega’s zich speciaal en voelt het toch als een leuke dagje. De cadeautjes kun je naar elkaar opsturen en in de meeting openen. Onderling leer je elkaar beter kennen en er ontstaat meer waardering naar elkaar toe. Zo iets kleins kan dus al heel veel betekenen. De kosten zullen niet hoog oplopen en het voelt toch als een geslaagde dag.

12. Live concert

Tegenwoordig worden er online concerten gegeven. Dit kan ook met een bedrijfsuitje. Het regelen van een artiest is hierin de enige moeilijkheid. Veel muzikanten hebben vanwege deze pandemie meer tijd en ruimte om zulke online shows te geven. Dit kan wel een duurdere uitgaven zijn, maar het is zeker je geld waard! Het is een echt cadeautje voor het bedrijf en het is een mooie herinnering voor later. Apparatuur en geluid word geregeld door het team van de zanger/zangeres. Je kan het dus helemaal uit handen laten en genieten van de mooie muziek. Ook komt het niet vaak voor dat bedrijven zoiets organiseren dus je creëert een speciaal gevoel bij de werknemers. Een leuke en gezellige avond met een bekende zanger en/of zangeres, wie wilt dat nou niet?